Alle informatie over Schoonmakers

Als je op zoek bent naar een schoonmaker dan is het wijs om je goed te oriënteren en aanbieders te vergelijken voordat je met een bedrijf in zee gaat.

Niet alleen bedrijven maken gebruik van schoonmakers. Ook steeds meer particulieren huren een schoonmaker. Of het nu is omdat er te weinig tijd is vanwege werk en een druk sociaal leven of als extra hulp bij ziekte of zwangerschap, wat extra handen in huis kunnen enorm fijn zijn om alles netjes en fris te houden.

Dit kan zijn op vaste basis zoals één keer per week of juist na een feest als je geen zin hebt om daarna nog op te ruimen. Ook bij een ongeluk (zoals waterschade) kan het inschakelen van een schoonmaakbedrijf nodig zijn. Voor elke klus is er een juiste schoonmaker te vinden.

Wat kost een schoonmaker?

Wat een schoonmaker kost is afhankelijk van veel factoren. Denk hierbij aan hoelang en hoe vaak je iemand inhuurt. Wat voor schoonmaakklussen moeten er gedaan worden en door hoeveel mensen? Is het zakelijk of particulier? Wat zijn de gewenste werktijden en om wat voor soort ruimtes gaat het?

Al deze factoren maken het lastig om iets te zeggen over de kosten van een schoonmaker.
Volgens sommige bronnen is het uurtarief van een schoonmaakbedrijf gemiddeld 25 euro.

Soms worden schoonmakers ook zwart ingehuurd. Uiteraard betaal je dan minder. Besef je echter wel dat wanneer er iets gebeurt jij geheel aansprakelijk bent voor schade en letsel.

BTW op schoonmaakkosten:

Zakelijke schoonmaakkosten vallen ten alle tijden onder het 21% BTW tarief.
Bij particuliere schoonmaakkosten is dit anders.

Er gaat 21% BTW over:

  • Schoonmaak aan de buitenkant van de woning
  • Gespecialiseerde schoonmaaktaken zoals brand-en roetreiniging, schoonmaak bij zware vervuiling, ontruimen en reiniging na overlijden bewoner e.a.
  • Specifieke schoonmaakdiensten zoals schoorsteenvegen en CV-reiniging

Er gaat 6% BTW over:

  • Alle andere schoonmaakklussen aan de binnenzijde van de woning

Schoonmaker vergelijken must-do’s:

Enkele dingen zijn belangrijk om in acht te nemen wanneer je schoonmaakbedrijven wilt vergelijken.
Denk hierbij aan:

  • Wat voor materiaal en middelen gebruiken ze?
  • Hoeveel uren worden voor de klus berekend en wat zijn de kosten per uur?
  • Hoeveel uren objectleiding worden er berekend?
  • Controleer voor de zekerheid de offerte aan de hand van de uurprijs en berekende uren.
  • Wat is de gemiddelde m2 prestatie die aangehouden wordt?

Daarnaast is het zelf opzoeken van allerlei schoonmakers, die benaderen en vervolgens vergelijken een flinke klus die tijd en moeite in beslag neemt. Gelukkig kan dit veel makkelijker.

Door op deze pagina je postcode in te vullen, kun je vervolgens jouw wensen aangeven en jouw vragen. Na het verzenden van je info krijg je gratis en vrijblijvend tot zes offertes van bedrijven in jouw buurt die je kunnen helpen bij jouw klus. Zo hoef je maar één keer informatie aan te vragen en krijg je alleen informatie van bedrijven die passen bij jouw wensen.