Zakelijke Schoonmaker Vergelijken

Zoek je een professionele schoonmaker voor je bedrijfspand(en)? Steeds meer bedrijven investeren in een goed schoonmaakbedrijf om de werkomgeving netjes en hygiënisch te houden zonder daar zelf al te veel naar om te hoeven kijken.

Een schone en nette werkomgeving maakt het werken ook prettiger en is rustiger en gezonder voor de werknemers. Wat natuurlijk wel belangrijk is, is om een schoonmaakbedrijf te vinden dat overeenkomstig is met jouw wensen. Zoek je één schoonmaakster die om de twee weken komst schoonmaken? Of heb je een schoonmaakbedrijf nodig dat overal voor inzetbaar is?

Tips vóór het vergelijken van schoonmakers:

  • Kijk alvast naar de planning. Zijn er periodieke werkzaamheden? Hoe vaak gaan die terugkomen? Met name zakelijk is er meestal een hoge frequentie omdat er dagelijks mensen aan het werk zijn en de ruimtes schoon moeten blijven.
  • Waar bestaan de schoonmaaktaken uit? Zorg dat alle taken duidelijk zijn, zoals bijvoorbeeld stofzuigen, stof afnemen, vloeren dweilen, in-en uitruimen vaatwasser etc.
  • Bedenk alvast wanneer de schoonmaaktaken uitgevoerd moeten worden. Welke tijden komen goed uit, ook in verband met eigen werknemers en planning in het bedrijf.
  • Hoeveel werk is er? Wat is de oppervlakte in m2, hoeveel ruimtes en wat voor ruimtes?
  • Door één keer goed in kaart te brengen wat de wensen en vragen zijn, kan dit gebruikt worden om alle schoonmakers eerlijk te vergelijken.

Tips bij het vergelijken van schoonmaakbedrijven:

  • Kijk ook naar de service. Prijs is interessant, maar niet wanneer het ten koste gaat van de kwaliteit en service. Wat doet het bedrijf als er iets niet goed is gegaan bijvoorbeeld?
  • Kijk naar garanties. Zo bieden sommige bedrijven een gratis schoonmaakbeurt aan, wanneer een klacht niet binnen x uur wordt opgepakt.
  • Wat is de capaciteit van het bedrijf? Hoeveel mensen zijn er nodig en hoe snel kan je die inschakelen?
  • Welke schoonmaakmiddelen gebruikt het bedrijf? Mogelijk heb je een voorkeur voor niet-agressieve, natuurlijke producten die beter zijn voor mens en milieu, wat een belangrijke factor kan zijn in het bepalen van de juiste schoonmaker.
  • Kijk welke vergunning en/of certificaten het bedrijf heeft.

Zakelijke schoonmaakkosten en BTW

De BTW voor zakelijke schoonmaak is altijd 21%. De prijs is afhankelijk van allerlei factoren zoals het aantal ruimtes en de totale oppervlakte, de werkzaamheden en werktijden. Eenduidig is daar per klus dus weinig over te zeggen. Gemiddeld ligt het uurtarief via een schoonmaakbedrijf wel rond de 25 euro.

Juist hierom is het zo belangrijk om dit van te voren één keer goed te berekenen. Zo kun je met die opdracht uit alle potentiële bedrijven een eerlijke vergelijking maken aan de hand van jouw opdracht.

Schoonmaakbedrijven vergelijken

Omdat je niet met de eerste de beste schoonmaker in zee gaat wil je natuurlijk meerdere bedrijven vergelijken. Echter is het niet productief om alle bedrijven in de regio te bellen, omdat niet elk bedrijf geschikt is voor jouw wensen. Wil je dat allemaal zelf gaan uitzoeken?
Of wil je één keer jouw wensen opgeven, waarna alleen de bedrijven die je kunnen helpen jouw benaderen met een gratis en vrijblijvende offerte?

Dat kan! Vul je postcode in op deze pagina en vervolgens je wensen en opdracht. Vervolgens krijg je van maximaal zes bedrijven in jouw regio vrijblijvend antwoord als ze passen bij jouw wensen. Dit scheelt jou weer tijd, moeite en uitzoekwerk en kan nu meteen worden geregeld.