Particuliere Schoonmakers Vergelijken

Op zoek naar een schoonmaakster of schoonmaakbedrijf? Steeds meer particulieren maken gebruik van verschillende schoonmaakdiensten.
Of het nu is omdat je (met z’n tweeën) zoveel werkt en een druk sociaal leven hebt, dat je er geen tijd voor hebt of je vind de klus gewoon te vies, lastig of vervelend.  Sommige klussen zijn ook te specialistisch om zelf uit te voeren waardoor je wel iemand moet inhuren.

Hoe dan ook, een schone en frisse omgeving om in te wonen is natuurlijk erg belangrijk. Niet alleen voor de hygiëne maar ook voor de rust in je hoofd als je in een opgeruimd huis thuiskomt.

Schoonmaken kost veel tijd en energie en niet iedereen heeft dit. Of dat nu is omdat je het zo druk hebt of omdat je lichamelijk niet in staat bent. In zulke gevallen is het heel fijn wanneer er om de zoveel tijd een schoonmaakster langskomt die je de lastige klussen uit handen neemt en er voor zorgt dat er wel schoon en opgeruimd bij zit.

  • Maak alvast een soort planning. Zijn er periodieke werkzaamheden? Hoe vaak gaan die terugkomen? Wil je bijvoorbeeld dat er 1 keer per week gestofzuigd en de afwas gedaan wordt? Zet dit op papier.
  • Waarvoor heb je de schoonmaakster nodig? Zorg dat alle taken duidelijk zijn, zoals bijvoorbeeld stofzuigen, stof afnemen, vloeren dweilen, in-en uitruimen vaatwasser etc.
  • Bedenk wanneer de schoonmaakster idealiter langskomt. Welke dagen en tijdstippen komen goed uit, ook in verband met eigen werk, gezin en afspraken.
  • Hoeveel werk is er? Wat is de oppervlakte in m2, hoeveel ruimtes en wat voor ruimtes moeten schoongemaakt worden?
  • Door één keer goed in kaart te brengen wat de wensen en vragen zijn, kan dit gebruikt worden om alle schoonmakers eerlijk te vergelijken.

Wat kost een schoonmaakster particulier

Wat een schoonmaakster kost is afhankelijk van verschillende factoren.
Hoe vaak en hoelang heb je de schoonmaaksters nodig? Wat moet ze doen en op welke tijden?
Al deze factoren maken het lastig om iets te zeggen over de kosten van een schoonmaker.
Volgens sommige bronnen is het uurtarief van een schoonmaakbedrijf gemiddeld 25 euro.

Schoonmaaksters worden ook wel eens zwart ingehuurd. Uiteraard betaal je dan minder. Besef je echter wel dat wanneer er iets gebeurd jij geheel aansprakelijk bent voor schade en letsel.

BTW op schoonmaakkosten

Er is een verschil in BTW bij particuliere schoonmaak. Dit verschil is als volgt:
Er gaat 21% BTW over:

  • Schoonmaak aan de buitenkant van de woning
  • Gespecialiseerde schoonmaaktaken zoals brand-en roetreiniging, schoonmaak bij zware vervuiling, ontruimen en reiniging na overlijden bewoner e.a.
  • Specifieke schoonmaakdiensten zoals schoorsteenvegen en CV-reiniging

Er gaat 6% BTW over:

  • Alle andere schoonmaakklussen aan de binnenzijde van de woning

Schoonmaakster vergelijken

Wie is nu een goede schoonmaakster, voor de juiste prijs die kan doen precies wat jij nodig hebt?
Je kunt een lijst maken met iedereen in de buurt, ze allemaal gaan afbellen en dan maar op papier gaan vergelijken. Dit kost echter wel wat tijd en moeite.
Wat is makkelijker? Als je met de tips hierboven al een idee hebt wat je nodig hebt, vul je dat één keer in op deze site. Begin met je postcode en geef vervolgens jouw wensen aan.

Na het verzenden krijg je geheel gratis en vrijblijvend tot zes offertes van schoonmaakster uit jouw regio die passen bij jouw wensen. Wij hebben de voorselectie dan al gedaan en jij hoeft alleen nog maar een handje vol juiste schoonmaakster te vergelijken. Begin met het invullen van je postcode hier op de pagina.